21 Temmuz 2012 Cumartesi

Archangel


Director: Jon Jones 
Stars: Daniel Craig, Konstantin Lavronenko 


(bkz: daniel craig)' in (bkz: stalin) i ve eski sovyet rejimi konu alan kitaplar yazan bir "profesör" ü canlandırdığı film, satlin' in kayıp defterlerinin bulunmasını anlatmaktatır. filmin söylemini tahmin etmek zor değil fakat kurgu anlamında da izleyene pek bir şeyler katmıyor. film ilerledikçe stalin' in bir sırrı ortaya çıkıyor. stalin' in herkesten gizlediği bir oğlu vardır ve iktidara gelmek için harekete geçmiştir. filmi daha fazla anlatmaya gerek yok gerçekten de çok tutarlı ve sürükleyici bir film değil. archangel filmde savaş meleği anlamına gelen nükleer bir bölgenin adı olarak geçiyor. 

filmi izlerken çok daha kaliteli bir yapım olan the boys from brazil geldi aklıma. 1978 yapımı olan filmde (bkz: gregory peck), (bkz: laurence olivier) ve (bkz: james mason) oynuyor. doktor mengene nazi yönetiminin en bilindik bilim adamı olarak hitlerden aldığı spermlerle ona benzer bir çocuk ordusu geliştirmeye çalışır :D bu filmde biraz komplo teorilerinin absürde yakın olanlarından ama en azından sürükleyiciliği var. 

ama filmin en büyük kozu stalin' in oğlunu oynayan vozvrashchenie "dönüş" filminden tanıdığımız konstantin lavronenko. söylemeden geçmemek lazım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder